
Joskus elämä voi mennä niin solmuun, että mieli ja keho oireilevat, velvollisuudet uuvuttavat, menneisyys vaivaa mieltä tai ihmissuhteet rakoilevat. Jos omat keinot on kokeiltu eikä yksin pääse eteenpäin, ammattitaitoinen terapeutti auttaa.
Uskalla hakea apua
Kognitiivinen psykoterapia
Kognitiivisen psykoterapian tavoitteena on auttaa asiakasta ymmärtämään omaa kokemusmaailmaansa ja käyttäytymistään sekä löytämään keinoja näiden muuttamiseen. Keskeisiä terapiatyöskentelyn kohteita ovat haitalliset ajatukset ja uskomukset sekä niihin liittyvät hankalat tunteet. Terapiassa kokeillaan ja harjoitellaan myös uudenlaisia käyttäytymis- ja toimintatapoja.
Kognitiivisessa psykoterapiassa terapeutti ja asiakas ovat tasavertaisia yhteistyökumppaneita, jotka työskentelevät yhdessä määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kognitiivinen terapeutti on aktiivinen rinnalla kulkija, joka auttaa erilaisin menetelmin asiakasta löytämään toimivampia tapoja tuntea, ajatella ja toimia.
Kognitiivinen psykoterapia voi olla ongelmien tasosta riippuen joko 15-20 kertaa kestävää lyhytterapiaa tai pidempikestoista, useita vuosia jatkuvaa työskentelyä. Terapeutti ja asiakas tapaavat yleensä kerran tai kaksi viikossa, 45min. kerrallaan.
Kognitiivisen psykoterapian eri sovelluksia on tutkittu paljon ja ne on todettu tehokkaiksi tavoiksi hoitaa mm. masennusta, ahdistuneisuutta, pakko-oireita, psykooseja, persoonallisuushäiriöitä, syömishäiriöitä, traumoja ja riippuvuuksia.
Lue lisää:
Päihdearviointi ja -ohjaus
Mikäli sinulla on päihteiden (alkoholi, huumeet, lääkkeet) liikakäyttöä ja haluat arvioida ja muuttaa suhdettasi päihteisiin, voit hakeutua päihdearviointi- ja ohjauskäynneille. Käynneillä arvioidaan ongelman vakavuutta, keskustellaan riippuvuuksien haitoista ja ominaispiirteistä sekä pohditaan keinoja ongelmakäytön vähentämiseen tai lopettamiseen.
Työnohjaus
Työnohjauspalvelu on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla toimiville yksilöille ja pienryhmille. Työnohjauksessa pyritään tutkimaan ja kehittämään työtä, työskentelytapoja ja työyhteisöä. Työnohjaus auttaa myös jaksamaan työssä. Työnohjauksen viitekehys on kognitiivinen.
Mindfulness-ohjaus
Tietoisen läsnäolon (mindfulness) säännöllisen harjoittamisen on todettu vaikuttavan myönteisesti niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin hyvinvointiin. Mindfulness-ohjaus on opastusta siihen miten tietoisen läsnäolon asenteen ja harjoitusten avulla voi kiireenkin keskellä pysähtyä, kääntyä sisäänpäin ja
lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Terapeutti
Olen Valviran laillistama ylemmän erityistason kognitiivinen psykoterapeutti ja työnohjaaja. Minulla on myös Kelan kuntoutuspsykoterapioihin tarvittava pätevyys. Nelivuotisen psykoterapeuttikoulutuksen lisäksi olen käynyt mm. perhearviointikoulutuksen sekä debriefing- ja mindfulness-ohjaajakoulutukset.

Minulla on yli 10 vuoden kokemus ammattiauttajana toimimisesta. Viimeisten kuuden vuoden ajan olen hoitanut kunnallisissa päihdepalveluissa päihderiippuvuuksista ja mielenterveydellisistä ongelmista kärsiviä asiakkaita. Terapeuttisen yksilötyöskentelyn lisäksi olen ohjannut erilaisia kuntouttavia ryhmiä.
Käytän terapiatyössä keskustelun ohella monia eri kognitiivisia menetelmiä, mm. skeema- ja moodityöskentelyä, mielikuvaharjoituksia, rooliharjoituksia, kirjoittamista ja käyttäytymiskokeita.
Sanna Sopo
VTM, FM, kognitiivinen psykoterapeutti (YET)
Asiakkaiden kokemuksia
"Terapiajakso on ollut rankka ja väsyttävä, mutta samalla äärettömän tarpeellinen, antoisa ja voimaannuttava kokemus."
– Nainen, 42
"Koko terapiajakso on ollut sellainen "matka", isoin ja mullistavin asia mun elämässä. En oikeastaan edes halua ajatella miten mun elämä menisi jos en olis saanut tätä mahdollisuutta."
– Nainen, 29
Yhteystiedot
Vastaanoton osoite:
Terapiatila Toivo
Malminraitti 17 A, 2.krs
00700 Helsinki
puh. 044-343 9773
Ota yhteyttä tai kysy lisää palveluista: